Follow us 

POGOJI ZASEBNOSTI / PRIVACY POLICY


SPLOŠNE DOLOČBE

Pogoji zasebnosti so namenjeni uporabnikom spletnega mesta:  www.bison.cloud


Upravljalec podatkov

Upravljavec spletne strani BISoN, ki se nahaja na url naslovu https://www.bison.cloud/  je podjetje:

Naziv podjetja: EDITOR d.o.o.
Naslov: Velika pot 29, 5250 Solkan
Davčna številka: SI44087888
Matična številka: 1648098000
Kontaktni elektronski naslov: info@editor.si 
Telefonska številka: 082 001 770

Kontaktna oseba in kontakt za dajanje informacij v zvezi z osebnimi podatki uporabnika: Vesna Turel, info@editor.si 


OSEBNI PODATKI

Zbiramo samo podatke, ki nam jih posredujete neposredno, npr ob izpolnitvi obrazca za kontakt ali prijavi na e-novice, uporabite naše spletno mesto ali komunicirate z nami.

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo le, kadar je to potrebno in s pravno podlago za obdelavo. 

Vrste osebnih podatkov uporabnikov, ki jih obdelujemo za vnaprej določene namene:

1. ime in priimek
2. naslov elektronske pošte
3. telefonska številka

Ob obisku naše spletne strani lahko samodejno pridobimo določene podatke o vaši napravi, npr. o spletnem brskalniku in piškotkih, za katere podate soglasje, prav tako lahko preko statističnega orodja zbiramo podatke o vaši interakciji z našim spletnim mestom.


Skupna raba osebnih podatkov s tretjimi osebami

Vaši podatki bodo uporabljeni kot odgovor na vas in ne bodo prodani ali posredovani tretjim osebam zunaj našega podjetja.

Vaše osebne podatke lahko delimo s tretjimi osebami (obdelovalec) , ki so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so naši poslovni partnerji, ponudniki e-pošte, ponudniki spletnega gostovanja in ponudniki različnih storitev informacijske in komunikacijske tehnologije.

Obdelovalec osebnih podatkov je tisti, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca. Obdelovalec lahko obdeluje le tiste osebne podatke in za tiste namene, za katere ima dokumentirano navodilo upravljavca. 

Naši obdelovalci obdelujejo osebne podatke uporabnikov v skladu z veljavno zakonodajo, na podlagi pogodbenega odnosa, ki obstaja in ureja vsa področja obdelave.

Obdelovalci osebnih podatkov uporabnikov, ki obdelujejo osebne podatke v imenu upravljavca so:

Obdelovalec: Odoo SA, Rue du Laid Burniat 5, 1348 Louvain-la-Neuve
Obdelovalec: Google Ireland, Inc.


Kako dolgo bomo hranili vaše osebne podatke

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tej politiki zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo hranili in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, na primer za upoštevanje veljavne zakonodaje, reševanje sporov ali uveljavljanje naših pravnih dogovorov in pravilnikov.


Zaščita osebnih podatkov

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov, za zaščito vaših podatkov pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo, naključno izgubo, uničenjem ali škodo, vključno z:

  • Z uporabo načela minimalnega števila podatkov in obdelave na anonimizirani osnovi, kjer je to mogoče,

  • Izobraževanje naših zaposlenih o pomenu zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti osebnih podatkov,

  • Omejitev dostopa do osebnih podatkov samo zaposlenim, ki jih med svojim delom potrebujejo,

  • Nenehno in celovito posodabljanje in preizkušanje naše varnostne tehnologije,

  • Skrbna in odgovorna izbira naših obdelovalcev;

  • Uporaba varnih strežnikov za shranjevanje osebnih podatkov in imenovanje pooblaščene osebe, odgovorne za varstvo osebnih podatkov.


PIŠKOTKI

https://www.editor.si/piskotki

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke in podobne tehnologije.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je tako s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. 

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske

  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave

  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene

  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi

  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani

  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Kako upravljati in onemogočiti piškotke na osebnem računalniku:

Shranjevanje piškotkov je pod vašim popolnim nadzorom, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

  • Chrome

  • Firefox

  • Microsoft Edge

  • Opera

  • Safari

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.


PRAVICE UPORABNIKOV


Uporabnik lahko od upravljavca zahteva:

1. dostop do osebnih podatkov,

2. popravek osebnih podatkov,

3. izbris osebnih podatkov (pravica do pozabe),

4. omejitev obdelave osebnih podatkov,

5. ugovor obdelave osebnih podatkov,

6. prenos osebnih podatkov.

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki lahko uveljavite tako, da nam pošljete sporočilo na e-poštni naslov info@editor.si

Na vašo zahtevo bomo odgovorili najkasneje v roku 30 dni.

Za dodatne informacije o pravicah do osebnih podatkov, vključno z nekaterimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, se uporabljajo členi 12 do 23 Splošna uredba o varstvu podatkov prijavi neposredno.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri Urad informacijskega pooblaščenca Vlade RS (https://www.ip-rs.si/), če menite, da naša obdelava vaših osebnih podatkov krši katere koli predpise na področju varstva osebnih podatkov.


NAŠI KONTAKTNI PODATKI


Vsa vprašanja glede vaših osebnih podatkov v naših podatkovnih bazah pošljite na e-poštni naslov info@editor.si

Pogoji zasebnosti veljajo za vse uporabnike, ne glede na državo dostopa in za vse vrste obdelav osebnih podatkov, ne glede na sedež uporabnika.

Ti pogoji veljajo od 02.08.2021


Več informacij:

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov GDPR (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=SL)

Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in ZVOP -2 (https://www.ip-rs.si/zakonodaja/zakon-o-varstvu-osebnih-podatkov/)